4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sixx:A.M - This Is Gonna Hurt!!

 Öncelikle Sixx:A.M hakkında ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Mötley Crüe'dan Nikki Sixx'in basist, Guns 'N Roses'dan DJ Ashba'nın solo gitarist ve Alanis Morissette, Scorpions ve Mötley Crüe gibi sanatçıların 2000'lerde çıkan albümlerinin prodüktörü James Michael'ın vokalist olduğu bir supergroup olan Sixx:AM, Nikki Sixx'in uyuşturucuyu bırakıp, hayatında edindiği deneyimleri kitaba dökmesiyle beraber kuruldu. Kitapla aynı adı taşıyan The Heroin Diaries'den çıkan Life Is Beautiful, listeleri kasıp kavuran bir hit oldu. CrüeFest sayesinde daha da çok ünlü oldular ve ikinci albüm This Is Gonna Hurt üzerinde çalışmaya başladılar.







No.TitleMusicLength
1."This Is Gonna Hurt"  James MichaelNikki SixxDJ Ashba3:56
2."Lies of the Beautiful People"  Michael, Sixx, Ashba, John 53:58
3."Are You With Me Now"  Michael, Sixx, Ashba4:02
4."Live Forever"  Michael, Sixx, Ashba4:55
5."Sure Feels Right"  Michael, Sixx, Ashba4:09
6."Deadlihood"  Michael, Sixx, Blair Daly3:15
7."Smile"  Michael, Sixx5:22
8."Help Is On The Way"  Michael, Sixx, Ashba4:18
9."Oh My God"  Michael, Sixx, Ashba5:35
10."Goodbye My Friends"  Michael, Daly5:57
11."Skin"  Michael, Sixx, Ashba3:22



 This Is Gonna Hurt sert riffleri ve yüksek temposuyla albümün temasını size aktarıyor ve albüme yapılacak en iyi açılışın nasıl olabileceğini gösteriyor, aynı zamanda bu sertlikle sizi hemen ardından gelen Lies of the Beautiful için hazırlıyor.
 
 Lies of the Beautiful People, yüksek bir tempoya sahip olmamasına rağmen yeterince sert ve "ağır" rifflerle giriş yapıyor. James Michael'ın vokalleri bu şarkıda üst düzeyde, tıpkı DJ Ashba'nın dinamik gitar riffleri gibi. Gitar solosu ise kelimelerle ifade edilemeyecek cinsten. Albümün Life Is Beautiful'u.

 Clean akorlarla giriş yapan Are You With Me Now, nu-metal balladlarının karakterlerini taşıyor, tatlı bir melodinin tekrarlanmasının yüksek vokallerle oluşturduğu birleşim nakaratta daha da çok seziliyor. Albümün geçiş taşlarından. 

 Orta sertlikte, catchy diye tabir edilebilecek akılda kalıcı bir riffe sahip olan Live Forever, gayet akıcı bir şarkı. Özellikle gitar solosu şarkıya şahane bir hava katmış. Albümün en iyilerinden.

 Bu kadar gazdan sonra, tempo bir anda tatlı bir şekilde düşüyor Sure Feels Right ile. Baştan sona akan bluesy gitar melodileri, vokali destekleyen yaylılar, kusursuz bir ballad.



 
 Deadlihood'da tempoyu biraz daha yükseltiyor, Hollywood'un aslında öyle de parlak olmadığına dair öğütleri Nikki reyizden dinliyor ve orta-sertlikte riffler eşliğinde harmonik minörden giren Ashba'nın gitar solosunun ardından gelen birkaç tekrardan sonra şarkının aniden bitmesine şaşırabiliyor insan.

 Şeker gibi akustik gitar arpejleriyle, piyanolarla desteklenmiş bir şekilde giriş yapan Smile, albümün en dinlenebilir eserlerinden biri. Sonradan katılan yaylıların şarkıya katkısı büyük. 

 Help Is On The Way ile yine albüme tam gaz gidiyoruz, uyuşturucu komasına girmiş, morarmış birine acil yetişmesi gereken ambulans çağırdıktan sonra bürünülen ruh hâlinin notalara dökülmüş biçimiyle. 

 Sırada albümün en iyilerinden biri olan Oh My God, kendini defalarca dinletecek bir rock ballad'ı. DJ Ashba sonlara doğru, albümdeki en iyi işlerinden birini yapıyor ve sadece piyano melodileriyle dolu başka bir şarkıya geçişteki köprü görevini en iyi şekilde görüyor. 

 Goodbye My Dear Friends, sadece piyanoyla yapılan girişiyle şarkıya çekmeye yetiyor insanı. Ardından yükselen tempo ve sertleşen gitar riffleri piyanoyla beraber şarkı boyunca gidiyor ve hiç sırıtmıyor. İlk defa böyle bir ifade kullanacağım ama Muse sevenlerin mutlaka dinlemesi gereken bir parça.

 Albüme, bir piyano ballad'ı olan Skin ile veda ediyorsunuz, her ne kadar veda edesi gelmese de insanın. Akılda kalıcı, kaliteli, duygusal ve gerçekten üzerinde uğraşıldığı anlaşılan bir ballad. 

Genel değerlendirme:
 Uzun süredir beklediğim albüm, beklentilerimi tamamıyla karşıladı. Grup üyelerinin tamamı, muhteşem işler çıkarmışlar. Birkaç not düşmek istiyorum: albüm konsept olduğu için bir kere de olsa baştan sona dinleyin ve sözlerine bakmayı da ihmal etmeyin. 

Not: 9/10
  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder